En härlig önskan som kallas Vioko

Escrito por March 8th, 2017

Sandra Soler skapade för 10 år sen Mésdisseny, en nycket personlig inredningsstudie där hennes mål alltid har präglats av en önskan att vara ledande inom inredning. Sandra är en specialist på utmaningar, att kunna förenkla det komplexa och att vända kaos till något funktionellt och vackert på samma gång. Syftet är klart: att skapa utrymmen som framkallar känslor. För att uppnå det visste hon att på Topcret kunde hon hitta personal som var upp till hennes ambitioner.

Kopplingen mellan Sandra Soler och Topcret har lett dem att göra stora uppmärksammade projekt. Dess potential har inte bara varit uppenbar i inredningen av Casa X. Deras filosofi och savoir faire har också återspeglats i projektet Glassbaren Vioko Luna i kvarteret i Barcelona El Born (Spanien). Ge liv åt denna lokal från början var en utmaning för både som bara kunde sluta i en underbar framgång. Så hon ville dela med sig det personligen.

Projektet Glassbaren Vioko innebar en stor utmaning för mig. Det handlade om att förvandla ett bankkontor till en anläggning som säljer glass och choklad av hög kvalitet. Till svårigheten av att omvandla utrymmet lade man till lokalens form, som var U-formad, eftersom bostadshusets trappa låg i mitten av lokalen och denna borde införlivas i projektet.

Topcret Vioko Ice Cream

När projektet genomfördes hade jag turen att ha en stor frihet. Lokalens ägare la i mina händer omvandlingen av lokalen och de markerade inte något specifikt mönster av hur det borde vara. Detta betyder inte att de inte deltog i beslutsfattandet under projektets genomförande och att de gav förslag av vilka några uppenbarligen införlivades i projektet.

Topcret Vioko Ice Cream Shop

Använda Topcret för golv och väggar i toaletterna var ett personligt beslut, eftersom materialen är perfekt anpassade till behoven i projektet eftersom det är ett slitstarkt material som inte medför svårigheter vid rengöring, perfekt funktion för en lokal med tanke att vara mycket upptagen.

Det slutliga beslutet att använda Topcret motiverades av flera faktorer. För det första lokalens design, med en halvcirkelformad vägg, hindrade användningen av keramiska plattor, svårigheten att behöva skära alla bitar, som hade uppträtt att många plattor kasserades av nedskärningarna. För det andra, användningen av Topcret tillåter att göra ett skarvfritt golv, vilket gav lokalen en känsla av enhet.

Microcement Topcret är ett robust material som inte medför svårigheter vid rengöring, lämpar sig för en lokal vars golv tros vara mycket trafikerad.

Arbetet utfördes mycket snabbt. Vi var tvungna att rengöra lokalen för att ta bort all tillsatt struktur och kunna tillämpa och jämna konstruktionsändringar som skulle göra det möjligt att ge enhet till ett projekt som i princip bestod av att lägga ihop två åtskilda lokaler med en trappa som ligger precis i mitten av lokalen. Bortsett från den fysiska union på baksidan av anläggningen, var vi tvungna att göra en bra belysningsstudie för att ytterligare uppnå denna känsla av enhet.

Topcret Vioko Ice Cream Shop

Efter ett intensivt designarbete, tror jag att i slutändan uppnådde vi mer än utmaningen att ge inrättandet den enhet som ett sådant här projekt kräver. Efter arbetet var klart att det var en glassbar med två ingångar och inte två separata rum, som var en stor oro för ägarna som var oklart om det skulle vara möjligt. När reformen av lokalen avslutades ansåg jag att användningen av Topcret var en fullträff eftersom nästan utan att göra det med flit, att ha använt silverfärg gav känslan av vatten och påminner om is.

När reformen av lokalen avslutades ansåg jag att användningen av Topcret var en fullträff eftersom nästan utan att göra det med flit, att ha använt silverfärg gav känslan av vatten och påminner om is.

Den största bedrift med projektet var för mig att omvandla de gamla bankkontoren i en glassbar utan att det återstod ett spår av dem. Detta innebar en stor kreativ insats där man skulle lägga till att jag skulle arbeta i ett projekt av en glassbar men utan att kunna se glassarna, som befinner sig i täckta “pozzetiss”. Därför använde jag dekorativa element som tyder på glass till kunder.

Efter flera månader sedan invigningen av lokalerna, uppfyller detta perfekt idén som den skapades. Observera att även många turister som besöker staden Barcelona går in i lokalen för att fotografera inne och att arbetet har publicerats i flera tidningar av inredning på nationell och internationell nivå.