Casa Sunflower House: huset med tusen utsikter

Escrito por March 8th, 2017

Denna historia börjar efter framgångarna mellan arkitekterna Cadaval & Solà-Morales och Topcret för byggandet av Casa X. Även arkitekterna hade ett projekt där naturen krävde en stor del av rollen. Den valda platsen låg vid kustlinjen, på en plats av stor skönhet där den naturliga miljön i Medelhavet markerade husets arkitektoniska linjer.

Under dessa antaganden, arkitekterna Cadaval & Solà-Morales visste att de borde räkna ännu en gång med Topcrets erfarenhet för deras nya enfamiljshus: Sunflower House.

 Topcret House Sunflower

Platsen för Sunflower House i Cap de Creus krävde att arkitekterna inte bara följde terrängen, men även av vädret. Belägen vid den yttersta spetsen av Costa Brava, är denna udde särskilt blåsigt, så utformningen av huset skulle vara villkorad av den omedelbara och avlägsna omgivningen. Arkitekternas målsättning var att införliva husets alla bildrutor med spektakulära utsikter Både havet och bergen.

Topcret startade med fördelen av sambandet mellan design och landskap som utarbetats av Cadaval & Solà-Molares: vyerna över det oändliga Medelhavet skulle spela till förmån för kontinuitetet som hade skapats av Microcement golven.

Valet av Microcement båda för golven såsom till väggarna, var mycket tydligt. Balans, hårdhet, styrka och sammanhållning.

 Topcret House Sunflower

Valet av Microcement båda för golven såsom till väggarna, var mycket tydligt. Kompatibiliteten av delarna som bildar det arkitektoniska komplexet tillsammans med ytorna som skapats av Topcret skulle uppnå ett resultat värdig till miljön: balanserad, lugn och unik. Glasfibret från Microcemento ger hårdhet, styrka och sammanhållning.

Den studerade formen hur ljuset träffar varje område i huset, gynnade känslan av avslappning och välbefinnande. Att välja mullvadsgrå färg och stålaktig färg på golven, bestämmer känslorna av komfort och högtidlighet som skulle styra huset och dess ram. Valet av vit färg för badrum och väggar, skulle höja ännu mer andra ytor.

 Topcret House Sunflower

Allt avgjordes. De började arbetet med teknikerna och ingenjörerna från de olika facken inne i huset.

Resultatet kunde inte vara mer spektakulärt. Sunflower House lyckades ta Cap de Creus huvudroll.

Topcrets specialiserade personal genomfördes med samverkan alla ytor som skulle behandlas. Eftersom det var en nybyggnation kan Microcement tillämpas på samma grund som har installerats av byggaren. Detta innebar en global tidsbesparing under genomförningen eftersom varefter det tillämpades cement på husets alla grunder, befriandes trafiken efter några timmars placering. På detta sätt kunde resten av proffsen som skulle ge form åt Sunflower House, fortsätta sitt arbete och att hålla tidsfristen.

 Topcret House Sunflower

Resultatet kunde inte vara mer spektakulärt. Sunflower House lyckades ta Cap de Creus huvudroll. Affiniteten mellan alla komponenter förvandlade denna nya bostad till ett hav av lugn och ro. Valet för att tillämpa Microcement Topcret förstärkte husets kvaliteter, som gav den finess, elegans och styrka på alla ytor.