Οικία Sunflower: το σπίτι με τις χιλιάδες προοπτικές

Escrito por April 21st, 2017

Αυτή η ιστορία ξεκινάει μετά την επιτυχημένη κατασκευή της Οικίας Χ από τους αρχιτέκτονες Cadaval & Solà-Morales και την Topcret. Και πάλι, το αρχιτεκτονικό γραφείο ανέλαβε ένα έργο όπου η φύση θα έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το οικόπεδο ήταν πρώτο στην θάλασσα, σε μια τοποθεσία εξαιρετικής ομορφιάς όπου το φυσικό μεσογειακό περιβάλλον θα όριζε τις αρχιτεκτονικές γραμμές της οικίας.

Με βάση αυτές τις αρχές, οι αρχιτέκτονες Cadaval & Solà-Morales ήξεραν ότι θα έπρεπε και πάλι να βασιστούν στην εμπειρία της Topcret για την καινούρια μονοκατοικία. Την οικία Sunflower.

 Topcret House Sunflower

Η τοποθεσία της οικίας Sunflower στην περιοχή Cap de Creus σήμαινε ότι οι αρχιτέκτονες θα έπρεπε να συμμορφωθούν όχι μόνο με τις συνθήκες του εδάφους, αλλά και τις κλιματολογικές συνθήκες. Ευρισκόμενο στην μύτη της Costa Brava, το ακρωτήρι μαστίζεται από έντονους ανέμους και, συνεπώς, ο σχεδιασμός της οικίας δεσμευόταν από το άμεσο και περιμετρικό φυσικό περιβάλλον. Ο στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να ενσωματωθούν στο εσωτερικό της οικίας όλα τα πλαίσια από τις εκπληκτικές προοπτικές της οικίας. Τόσο προς την θάλασσα όσο και προς το βουνό.

Η Topcret είχε ένα μοναδικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια να συνταιριάξει το design με το τοπίο που ονειρεύτηκαν οι Cadaval & Solà-Molares: την υπέροχη θέα στην πλατιά θάλασσα της Μεσογείου, που θα έκανε συνέχεια με τα δάπεδα από Microcemento.

Η επιλογή της τοποθέτησης του Microcemento τόσο στα δάπεδα όσο και στους τοίχους ήταν ξεκάθαρη. Ισορροπία, αντοχή, ανθεκτικότητα και συνεκτικότητα.

 Topcret House Sunflower

Η επιλογή της τοποθέτησης του Microcemento τόσο στα δάπεδα όσο και στους τοίχους ήταν ξεκάθαρη. Η συμβατότητα των στοιχείων της αρχιτεκτονικής με τις επιφάνειες που θα δημιουργούσε η Topcret θα έδιναν ένα αποτέλεσμα ανάλογο του περιβάλλοντος: ισορροπημένο, ήρεμο και μοναδικό. Ενώ το πλέγμα από υαλοΰφασμα του Microcemento θα χάριζε σκληρότητα, ανθεκτικότητα και συνεκτικότητα.

Το φως που διαπερνούσε κάθε ζώνη της οικίας ενίσχυε την αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας. Η επιλογή του ποντικί και του χρώματος του ατσαλιού για τα δάπεδα καθόριζε την αίσθηση άνεσης και κομψότητας της οικίας και του περίγυρου. Η επιλογή του λευκού για τα μπάνια και τους τοίχους θα αναδείκνυαν ακόμη περισσότερο τις άλλες επιφάνειες.

 Topcret House Sunflower

Η απόφαση είχε παρθεί. Οι τεχνικοί και οι μηχανικοί ξεκίνησαν τις εργασίες στο εσωτερικό της οικίας.

Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο θεαματικό. Η Οικία Sunflower κατάφερε να κλέψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο από το Cap de Creus.

Η επικάλυψη των επιφανειών από το εξειδικευμένο προσωπικό της Topcret έγινε με τρόπο συντονισμένο. Καθώς επρόκειτο για νέα κατασκευή, το Microcemento εφαρμόστηκε στην ίδια την βάση που τοποθέτησε η κατασκευαστική. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομήθηκε χρόνος στην εκτέλεση, καθώς οι χώροι απελευθερώνονταν λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση της τσιμεντοκονίας. Έτσι, οι υπόλοιποι είχαν τον χρόνο τους για να δώσουν μορφή στην Οικία Sunflower, συνεχίζοντας τις εργασίες τους και εν τέλει τηρώντας την ημερομηνία παράδοσης

 Topcret House Sunflower

Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο θεαματικό. Η Οικία Sunflower κατάφερε να κλέψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο από το Cap de Creus. Η συνένωση των στοιχείων μετέτρεπαν αυτή την νέα οικία σε ωκεανό ηρεμίας και χαλάρωσης. Η επιλογή της εφαρμογής Microcemento της Topcret ενίσχυσε τις προοπτικές της οικίας, χαρίζοντας κομψότητα, δύναμη και καλαισθησία σε όλες τις επιφάνειες.